Omgaan met onzekerheid

Onzekerheid. Iedereen heeft er wel eens last van. Bij de een speelt het echter een grotere rol dan bij de ander. Soms gaat het zover dat je je erdoor belemmerd voelt in je dagelijks leven. Omgaan met onzekerheid is niet eenvoudig. Hoe zorg je ervoor dat je niet meer compleet van slag raakt als je ergens kritiek op krijgt? En hoe zet je je over de angst heen om voor een groep te spreken? Met mijn coaching help ik jou om te gaan met die onzekerheid. Dat maakt het leven zoveel makkelijker en leuker! Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van je onzekerheid en krijg je van mij handvatten om er grip op te krijgen.

Coaching bij omgaan met onzekerheid

Je hoeft je er niet voor te schamen als je hulp inschakelt om met je onzekerheid te leren omgaan. Het is juist sterk dat je die stap zet. Zelf heb ik ook ervaren hoe waardevol een coachtraject kan zijn. Ik kan je helpen door de juiste vragen te stellen en waar nodig confronterend te zijn. Dit levert je inzichten op waarmee je aan de slag kan om je doel te bereiken.

Merk je naderhand dat het omgaan met de onzekerheid toch weer moeilijker wordt? Maak dan gebruik van de gratis terugvalpreventie. Het is namelijk niet fout of raar als dit gebeurt en ik help je graag weer op weg. We plannen hiervoor een telefonische intake en een gesprek van 1 tot 1,5 uur.

Een maatwerk traject

Iedereen is uniek en heeft daarom recht op een uniek coachtraject, ook jij. Als je na een vrijblijvende kennismaking besluit dat ik je mag gaan coachen bij het leren omgaan met je onzekerheid, doorlopen we 3 fases:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat doe ik?

Het drijfverenonderzoek maakt vast onderdeel uit van een coachtraject. Dit onderzoek levert een persoonlijk profiel op met kenmerken die typerend voor jou zijn. De rapportage dient als navigator tijdens de sessies. Bij een volledig traject zijn dit er gemiddeld 8 en bij een verkort traject zijn het er gemiddeld 4. Bij het verkorte traject doorlopen we fase 1 samen en pak je fase 2 en 3 zelf op. Je kunt er overigens altijd voor kiezen over te stappen naar een volledig traject.

Systemisch coachen bij onzekerheid

Is je onzekerheid al heel lang hardnekkig en lukt het maar niet om ermee om te gaan, wat je ook probeert? Mogelijk ligt er een onbewust patroon aan ten grondslag. Met systemisch coachen kunnen we dit achterhalen. Hierbij kijken we naar jou als onderdeel van diverse systemen (groepen), zoals je gezin, familie, religie, vriendengroep en collega’s.

Door in te zoomen op je huidige systeem, het systeem waarin je bent opgegroeid en het systeem van de vorige generatie, zoeken we naar de oorsprong van je gedrag. Zo krijg je patronen waar je je niet bewust van bent aan de oppervlakte en kom je tot nieuwe inzichten, waarmee je veel kunt bereiken.

Zet de eerste stap

Elke reis begint met de eerste stap. Die eerste stap kan eng zijn, vooral als je onzeker bent. Maar denk dan maar zo: door contact met mij op te nemen heb je de eerste stap om te leren omgaan met onzekerheid gezet. Lees ook eens hoe anderen mijn coaching hebben ervaren. Ons kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Hebben we een klik? Dan gaan we er samen voor om jouw doel te behalen!