Het belang van een opgeleide coach

Een goede klik met je coach is belangrijk, maar het is zeker zo belangrijk dat hij of zij goed is opgeleid. Helaas is dat niet altijd het geval. Coach is namelijk geen beschermd beroep. Iedereen mag zich coach noemen en dit zorgt vaak voor verwarring. Wie is nu wel of niet betrouwbaar? Omdat ik vind dat ik niet lichtzinnig om mag gaan met degenen die ik coach, heb ik de NOBCO gecertificeerde opleiding tot registercoach gevolgd bij de Balansgroep.

Maar: diploma’s zeggen ook niet alles. Zoals ik al aangaf is het van belang dat wij een klik hebben met elkaar. Je moet je thuis voelen bij mij. Als coach loop ik als het ware een stukje met je mee. Hiervoor is niet alleen kennis nodig, maar ook vertrouwen, oprechtheid en respect.

Bij mij neem je plaats in een veilige en prettige omgeving. Hier luister ik oprecht naar je, zonder te oordelen. Ik vraag door om tot de kern te komen en blijf altijd realistisch. Daarbij gebruik ik graag de nodige relativerende humor, want ook dat hoort erbij.

Lees hieronder enkele reacties van mensen die door mij zijn gecoacht. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op. Samen kijk we dan of we de benodigde klik hebben met elkaar aan de slag te gaan.

Van een NOBCO gecertificeerd coach mag je verwachten dat diegene zich bewust is van zijn of haar eigen professionaliteit en beperkingen en je doorverwijst als dat nodig blijkt.

Reviews