Coaching bij stress

Heb je het gevoel dat je altijd stijf staat van de stress, maar heb je geen idee hoe je daarvan af kunt komen? Zonder deskundige begeleiding kan dit best lastig zijn. Coaching is bij stress daarom een mooie oplossing. Je leert ermee omgaan en er vaarwel tegen te zeggen. Je bent van harte welkom bij Adelante Coaching. Ik ga graag samen met jou de reis naar je doel aan, zodat je straks weer fluitend door het leven gaat!

Waarom coaching bij stress?

De ene persoon is gevoeliger voor stress dan de ander. Feit is dat je er veel last van kunt hebben als je stress ervaart. Tijdens mijn coaching onderzoeken we eerst hoe je stress eruitziet en waar de stress bij jou vandaan komt. Soms is een stukje bewustwording of het doorvoeren van een paar kleine aanpassingen al voldoende om je stressniveau te verlagen. Er kan ook een dieperliggende oorzaak zijn, die meer aandacht nodig heeft. Want als stress chronisch is, betekent het dat je er al lang last van hebt. Een quick fix is dan niet voldoende. Door het stellen van de juiste vragen en door écht naar je te luisteren, krijg je de rust om op onderzoek te gaan bij jezelf en tot nieuwe inzichten te komen. Deze inzichten vormen het startpunt voor oefeningen die je gaat doen om uit die neerwaartse spiraal te komen.

Coachtrajecten bij Adelante

Elk coachtraject is maatwerk, want iedereen is uniek, net als elke coachvraag. Voorafgaand aan een coachtraject plannen we daarom een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Aan de hand daarvan kun je bepalen of je een klik met mij ervaart en of je erop vertrouwt dat mijn coaching bij jou de stress kan doen verdwijnen.

Gemiddeld bestaat een coachtraject uit 8 sessies van ongeveer 1,5 uur. In die sessies doorlopen we 3 fases:

  1. Wie ben ik?
  2. Wat kan ik?
  3. Wat doe ik?

Naast de sessies ga je thuis aan de slag met oefeningen en opdrachten die je helpen in jouw traject. Soms is een verkort traject overigens voldoende. Hierbij doorlopen we alleen de eerste fase. Daarna kun je zelfstandig verder. Een verkort traject kun je altijd uitbreiden naar een volledig traject als dit nodig blijkt.

Systemisch coachen om stress te verhelpen

Als eerdere pogingen om van je chronische stress af te komen niet hebben geholpen, dan kan systemisch werken nieuwe inzichten opleveren. Systemisch coachen is op een andere manier kijken naar patronen die hardnekkig zijn. Misschien blijkt zelfs dat een heel ander patroon de veroorzaker is van je chronische stress.

In je leven maak je deel uit van verschillende systemen (groepen), zoals je familie, cultuur, religie en vrienden. En overal gelden (ongeschreven) regels, waardoor je gedrag in elk systeem net iets anders is. Veel van je gedrag en patronen ontstaan in de systemen waarin je ben opgegroeid, leeft en werkt. Je neemt het mee zonder dat je je ervan bewust bent. Daarom heb je vaak niet door waarom je dingen doet of ervaart die je belemmeren. Doordat we bij systemisch werken niet naar jou als persoon, maar als onderdeel van een systeem kijken, kun je heel andere inzichten krijgen, waardoor je eindelijk begrijpt waarom je bent zoals je bent. Systemische coaching kan bij stress mooie resultaten opleveren.

Maak vrijblijvend kennis

Wil je mij inschakelen voor coaching om je bij je stress te helpen door op zoek te gaan naar de oorzaak? Laten we dan snel een vrijblijvende kennismaking plannen. Ik kijk ernaar uit je te leren kennen en je te ondersteunen bij het behalen van je doelen. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met me op.