ACT Arnhem

Negatieve gedachten, we hebben ze allemaal. Gedachten als: ‘Ik heb het vast verkeerd gedaan’ of ‘Wat zal iedereen van me denken?’. Heb je er zoveel dat je er soms gek van wordt en niet meer weet wat je ermee moet? Dan kan ACT (spreek uit als ECT), ofwel Acceptance & Commitment Therapy, heel interessant voor je zijn. Ik ben Hanita Rietrae, van Adelante Coaching, een coach en ACT coach in de regio Arnhem. Ik kan je helpen om afstand te nemen van je negatieve gedachten.

ACT, wat houdt het in?

ACT werd aan het eind van de 20e eeuw ontwikkeld door Amerikaanse psycholoog, Steven C. Hayes. Het is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van gedragstherapie waarmee hele goede resultaten worden bereikt. Er werken over de hele wereld dan ook steeds meer coaches mee. Ook ik, coach in de regio Arnhem, heb daarom de opleiding ACT Coach & Trainer gevolgd.

Bij ACT Arnhem staat gedrag centraal. Dit is namelijk het aspect waar je zelf invloed op kunt uitoefenen. Negatieve gedachten en gevoelens zoals angst, stress, frustratie en boosheid zijn er nu eenmaal. Je hiertegen verzetten is nutteloos. Bij ACT leer je om je gedachten te accepteren (Acceptance), terwijl je in dingen die jij belangrijk vindt blijft investeren (Commitment). Doordat je afstand neemt van eigen gedachten en er met humor naar leert te kijken, word je mentaal sterker dan je ooit was.

ACT Arnhem, hoe ziet het traject eruit?

Als je bij mij in de regio Arnhem ACT komt volgen, ga je je 6 vaardigheden eigen maken:

  • Negatieve gedachten accepteren
  • Afstand van je gedachten nemen
  • Flexibel met jezelf omgaan
  • In het moment leven
  • Stilstaan bij wat je belangrijk vindt
  • In je waarden investeren

Elke vaardigheid komt aan de orde wanneer het nodig is, er is geen vaste volgorde. Na een traject ben je in staat om de technieken van ACT ook zelf toe te passen je dagelijks leven. Dit brengt je meer ruimte in je hoofd en een betere focus, waardoor je je doelen veel gemakkelijker bereikt.

 

ACT Arnhem en andere vormen van coaching

Bij mijn praktijk in de buurt van Arnhem ben je niet alleen welkom voor ACT, maar ook voor reguliere coachtrajecten. Dit is geschikt voor iedereen met een hulpvraag op het gebeid van onder andere veranderprocessen, stress, perfectionisme en competenties. Een volledig traject bestaat uit 8 sessies van gemiddeld 1,5 uur en bij een verkort traject zijn dit er 4. Voor een verkort traject kun je kiezen als je een loopbaanvraag of een veranderwens hebt, maar ook als je je competenties en drijfveren wilt onderzoeken of jezelf beter wilt leren kennen en begrijpen. Na de 4 sessies kun je zelf met deze inzichten aan de slag. Bij het volledige traject doen we dit samen. Neem ook eens een kijkje bij de losse modules die ik aanbied.

Vrijblijvende kennismaking

ACT is geschikt voor iedereen, ook voor jou. Wil je meer weten over ACT bij mij in de regio Arnhem? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek.